HUZUR BULMAK İSTİYORSANIZ EZAN İLE DİRİLİN NAMAZ İLE YAŞAYIN

Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması 2. Grup iHO  yarışması okulumuz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Okulumuz Müdürü Yılmaz GÜNEŞ' in ezan ın anlam ve önemine dair yaptıkları konuşma ve öğrencilerimizden Abdulsamet Halim ŞAHİN Kuran-ı Kerim Tilavetinin  ardından Genç Bilallerimiz güzel sesleri ve makamlarıyla performanslarını sergilediler. Daha sonrasında ise okulumuz öğrencierlinden Anas DAFIS, Enes KÖHREM adlı öğrencilerimiz ilahilerini seslendirdiler. İlçe Vaizimiz Zeki BAKIRCIOĞLU, İmam Hatiplerimiz Orhan DEMİRCİ, Salih KIRMIZI, Mikail TEKÇE. Meslek Dersleri Öğretmeni Osman TOKUR' dan oluşan juri üyelerimizin değerlendirmeleri sonucu dereceye giren öğrencilerimiz belirlendi ve törende hediyeleri takdim edildi. Kaybedeni olmayan yarışmada ilçemiz okullarından Musa Efendi AİHL İsmail Berat AĞCAKAYA birinci, Şehit İhsan YILDIZ İHO'dan Yahya SABBAGH ikinci ve Ali Kuşçu İHO' dan Buğra Cabbar ŞİŞMAN üçüncü olmuştur. Dereceye giren öğrencilerimiz başta olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencielerimizi tebrik ederiz.

Gel, Ey MUHAMMED, bahardır.
Dudaklar ardında saklı
Aminlerimiz vardır! ..
Hacdan döner gibi gel;
Mirac'dan iner gibi gel;
Bekliyoruz yıllardır!

Muhtevası açısından naatlarda; peygamberin üstün özellikleri, sünneti, mucizeleri, çektiği sıkıntılar, hicreti, kainatın efendisi oluşu, mana ve surette eşi benzerinin bulunmadığı, siyer ve yaradılışın gayesi anlatılır. Ayrıca dört halife için de yazılmış olan bazı eserlere naat adı verilmektedir. Pyegamber Efendimiz'e duyulan sevginin en somut örneklerinden Naat-ı Şerfileri okuyan öğrencilerimiz, dualarımızda kendisinden şefaatini istediğimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) yüreklerinde taşıdıkları sevgiyi, duydukları özlemi dile getirmiş, ona salat ve selamda bulunmuşlardır.

Kaybeden olmayan yarışmada 5. sınıflardan Ali Ensar KARTAL,6.sınıflardan Yavuz ÖZGÜL,7. sınıflardan Emir Efe YAVUZ, 8. sınıflardan Abdullah Samet AKPINAR, 9. sınıflardan Kaan Can ERGÜN birinci olmuşlardır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi, tebrik ederiz.

Biz,kısık sesleriz...minareleri,

Sen,ezansız bırakma Allahım!
Ya çağır şurda bal yapanlarını,
Ya kovansız bırakma Allahım!
Mahyasızdır minareler...göğü de,
Kehkeşansız bırakma Allahım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allahım!

İmam Hatip Okulları arasında yapılacak Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Okulumuzun Koordinatörlüğünde düzenlenecektir.

Hayırlara vesile olsun.

Ara

İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için korunup hayat geçirildiği 'Savaşsız ve Sömürüsüz Bir Dünya' dileğiyle Dünya İnsan Hakları Günü'nü Kutluyoruz.

Okulumuz öğretmenlerinden Aysel MUSALLİ tarafından hazrlanan pano öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin görebileceği alanda sergilendi. Bunun yanısıra öğrencilerimiz tarafından hazırlanan İnsan Hakları'na dikkat çeken video hazırlandı ve tüm öğrencilerimize izletildi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçanın resmi dil olarak ilanın yıl dönümü münasebetiyle UNESCO Yürütme Kurulu 08 Ekim 2012 tarihinde 18 Aralık tarihini Dünya Arapça Günü olarak ilan etmiştir. Bu yıl dünya genelinde 10. Kez kutlanacak olan Dünya Arapça Günü, biz Türkiyeli Müslümanlar olarak ayrı bir önem arz etmektedir.

Dünya genelinde tüm Müslümanlar için, öncelikle kutsal kitabımızın dili olarak önemli bir konum teşkil eden Arapça, Hz. Peygamber'in sünnetini anlamak, İslam kültür ve medeniyet mirasımızı ilk kaynaklarından okuyabilmek adına yeni nesiller tarafından öğrenilmesi oldukça önemli bir dildir.

Bu sebeple bizler öğrencilerimizde Arapça dilini öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyoruz. Okulumuz öğretmenlerinden Kader SALGIN ve Tuğba DURAN tarafından öğrencilerimizin görebileceği alana pano hazırlamak ile beraber Hasgül ACAR koordinatörlüğünde  öğrencilerimiz tarafından güzel bir video oluşturuldu.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz bünyesinde dört subesi ile egitim-öğretime devam eden anasınıflarımız birbirinden güzel etkinlikleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Ara

Şuur Platformu Projesi kapsamında oğrencilerimizle beraber İmam Hatip Meslinin Şuur ve Dava Mefkuresi adlı kitabın tahlilini yaptık.